PDA

View Full Version : Wymiana rook-main.


Whistler
06-07-2008, 04:02
Wpadłem na pomysł aby zrobic wymiane rook-main.
1. Polegała by ona na tym że osoba z rooka miała by w vipach osobę z którą chciała by się wymienić kilkała by prawym przyciskiem na nick i wyskoczyło by tam napisz wiadomość itp. i pod tym Trade.

2. Druga wersja polegała by na tym że wchodzi się w teleport przekierowywuje on do pokoju ktory polozony jest na wyspie pokoj ten podzielony był by na 2 częsci po jednej stronie osoby z maina i po drugiej o soby z rooka.

Oczywiście wymieniać można by było pieniędzmni lecz nie itemkami ponieważ można by było wtedy przerzucać dobre itemy z maina na rooka.

I również duże kwoty pieniężne można by było przerzucać na rooka lecz by temu zapobiec mogło by byc takie coś że istniał by taki kurs zatwierdzony przez ekipe APO jak i również graczy że np. osoba z rooka daje 1cc to osoba z maina musiała by tylko i wyłącznie dać kwotę z kursu wymiany np. 30cc.


Dobrze wiem że zrobienie takiego czegoś było by bardzo trudne ale zapobiegło by to oszustwom przy wymianie.

Oczywiście można by było wymieniać się tradycyjnym sposobem :-]



@edit

Zapomnialem o 2ch postaciach wiec jest jescze inny sposob... A więc. Moze byc takie cos jak parcel do ktorego wklada sie pieniadze na rooku wpisuje sie nick z ktora osoba sie wymieniasz i pod nim jaki nick masz na mainie . Np. Wymieniasz sie kasa na rooku chcesz dostac kase na main to wpisujesz nick na rooku a pod nim nick na jaki maja przyjsc pieniadze, to samo musi zrobic osoba ktora chce dostac pieniadze na rooku. Pomysl nie jest za bardzo dopracowany wiec moga pojawic sie bledy.

Tumanbuga
06-07-2008, 08:36
Pomysł mi się bardzo podoba (szczególnie druga wersja) , jest ciekawy i to dobre rozwiązanie żeby zlikwidować większość thiefów = ) . Ale jest jedno pytanie . Czy to jest możliwe do zrealizowania? ;D Można by też zrobić tak , że byłoby to dostępne tylko dla pacc`ów.

Pozdrawiam !

Dark Pajdochleb
06-07-2008, 09:48
Bardzo dobry pomysł jestem za ilość oszustów by się zmniejszyła (przynajmniej w wymianach rook-main). Jestem za.

Baku
06-07-2008, 10:26
Jestem za :) Bardzo fajny pomysł :) Nie było by tych powalonych thiefów...

EsSaΥ
06-07-2008, 11:10
Pomysł niedopracowany, bo przecież każda osoba potrzebuje 2ch postaci - 1 na rooku i 1 na mainie. Zjebałeś :)

Rzulf
06-07-2008, 11:48
Oszustwu nigdy nie dasz rady. Chodź by nie wiem jak się starać, zawsze znajdzie się ciul, który będzie chciał oszukać.
Ale pomysł mi się podoba, tylko trzeba go dopracować.

Grulix
07-07-2008, 18:39
Pomysły do dupy moim zdaniem po co Ci to ? Ktoś cię oszukał na kasę rook/main ? By było tak jak z trainami na roku najpierw elegancko na main cię tepali potem cofka i closed door na trainach .
Dziękuje .

SyncMaster
07-07-2008, 19:07
Dobre na jak przeczytałem 1 wersje to mi się nie podobała ale 2 mi sie podoba i jestem za.

Morfeusz
07-07-2008, 21:26
Pomysł mi się podoba tylko w tym pokoju mogla by byc tacka i dzwignia bo jredniej i 2 stronie, taka jak na platne respy wiec to by nie bylo takie trudne. A mur odzielajacy te osoby by byl taki by nie mozna przez niego robic trade. Only 1cc for 30cc. i mozna sie bawic pojedynczo :) GZ pomyslu /\ takie dopowiedzenie :P ale ogolnie jestem na TAK (2 wersja)

Rybka
08-07-2008, 09:42
Nie,nie,nie!
Wiesz co teraz napisałeś ? Stek bzdur. Jestem zatym aby tego nie wprowadzono przecież każdy By sobie przeżucił 100kcc na rook i Klapki Pandemke softy Bh Mls... Już raz tak było z trainerami i Mortiis zrobił Cofke servera. Jeżeli chcesz się wymieniać rook-main to robisz to na własną odpowiedzialność bo ten pomysł ci nie wyszedł

Mixterious
08-07-2008, 10:59
#up
1. Czytaj ze zrozumieniem
2. Skończ pie*dolić głupoty w każdym temacie w dziale propozycje (zje*bane masz definicje, piszesz bez sensu nabijając posty)

#topic
Bardzo dobry pomysł, szczególnie punkt 2.
Skończyłoby się oszukiwanie i tematy na forum "zuodzieejjjj oszókał mojom mame nie ma pieniendzy na eku pliz gejmaster pomusz"
Tyle że... dużo roboty. Ale jak miałoby to wejść w życie to jak najbardziej jestem na tak. :)

Ave.

Night Raven
08-07-2008, 14:38
@EsSaΥ
Masz rację

@topic
Niestety było by oszustwo dalej, ponieważ, jeżeli będzie wymiana tymi sposobami, to rook daje np 1cc i zamienia to na 30cc, main wtedy traci ;d
Ogólnie pomysł fajny ale niedopracowany

Zezikan
08-07-2008, 16:09
Nie,nie,nie!
Wiesz co teraz napisałeś ? Stek bzdur. Jestem zatym aby tego nie wprowadzono przecież każdy By sobie przeżucił 100kcc na rook i Klapki Pandemke softy Bh Mls... Już raz tak było z trainerami i Mortiis zrobił Cofke servera. Jeżeli chcesz się wymieniać rook-main to robisz to na własną odpowiedzialność bo ten pomysł ci nie wyszedł


Naucz sie czytać ! pomyśl po co piszesz post ... Pomysł dobry jest ten 2 szczególnie ale na pewno jest go ciężko zrealizować i nie wiem czy sie w ogóle da tak zrobić ale popieram to .

Listek
12-07-2008, 15:16
Propozycje dotyczące srvera 7.6 składamy tutaj (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=27146).

Zamykam.