Poradnik wykonania Magic Axe Quest
Wzorowałem się na bardzo dobrym poradniku Arcusia dotyczącego dostępu do Apo Volcano.
ROZPOCZĘCIE QUESTU
Kierujemy się do npc Rodo na północny zachód od City. Znajduje się on na bagnach nad Guild Masterem, niedaleko Ward Robe. Rozpoczniemy u niego zadanie posiadając przynajmniej 1111 poziom.
Odbieramy od niego misję.
Sir Mastah: hi
Rodo: Siema Sir Mastah! Co Cie do mnie sprowadza?
Rodo: Potrzebuje pomocy w zdobyciu pewnego magicznego przedmiotu. Jest to runa tak potezna, ze jednym uderzeniem moze pokonac kazdego, nawet najdzielniejszego wojownika. Oczywiscie zaplace Ci za Twa pomoc. Pomozesz mi?
Sir Mastah: tak
Rodo: Slyszalem, ze pewien starzec mieszkajacy w jaskini, w jednej z gor Kanionu, moze miec ta rune. Zapytaj go o rune Extemplo Exitus, moze odda Ci ja w zamian za jakas przysluge.
MISJA 1
Rodo odsyła nas na kanion do npc Quiver. Żeby wyciąć agawę zasłaniającą wejście będziemy musieli użyć heavy machete, która wypada ze Scarabów.
Idziemy więc na pustynie na wschód od City i zdobywamy broń.
Kolejno, płyniemy na Can z Bamboo Camp.
Kierujemy się na północ przy prawej stronie kanionu (po zejściu ze statku).
Docieramy do zarośli, wycinamy je po krakowsku - maczetą.
Następnie, wchodzimy do góry i piszemy do npc Quiver. Po udzieleniu zgody NPC nas zabija!
Quiver: Witaj Sir Mastah! Dawno nikt mnie nie odwiedzial. Co Cie do mnie przysyla?
Sir Mastah: extemplo exitus
Quiver: Extemplo Exitus? Jest to jeden z najpotezniejszych czarow jaki widzial swiat! Jedno uzycie tego czaru byloby w stanie zabic kazdego! Jestem jedyna zyjaca osoba, ktora potrafi wywolac to zaklecie, a przynajmniej tak mi sie wydaje, poniewaz nie jestem pewien czy pamietam jeszcze inkantacje... Zobaczymy czy sie uda, w tym celu bede musial przetestowac czar na Tobie. Czy moge?
Quiver: GRATIA MORT!
MISJA 2
Wracamy do npc Quiver na Can - każe nam przynieść 50 pomidorów (wypadają z Wardów, Dwarfów Exe czy Dwarfów Flamemasterów) lub mozna też zakupić u graczy.
Po zdobyciu wracamy do Quivera.Sir Mastah: hi
Quiver: No coz, udalo sie! Jednak zaklecie takiej sily w runie bedzie potrzebowalo jeszcze wiekszej ilosci energii. Jesli chcesz dostac ta rune, bedziesz musial cos dla mnie zrobic. Zgadzasz sie?
Quiver: Od dluzszego czasu mam dziwna ochote na salatke pomidorowa... Przynies mi prosze 50 pomidorow i pamietaj aby byly swieze!
Quiver: Siema Sir Mastah! Masz dla mnie 50 pomidorow?
Quiver: Swietnie. Mam dla Ciebie kolejne zadanie. Zwykly kamien runiczny zostalby rozerwany przez tak potezna moc. Jest jednak nadzieja. Chodza pogloski, ze Punisher posiada idealnie stworzona rune, ktora nie zostala jeszcze zapisana czarem. Na pewno sie nada! Ruszaj!
MISJA 3
Następne zadanie: musimy iść odnależć npc Punisher i unicestwić RS.
Płyniemy zatem na Ankaros (najlepiej z Bamboo Camp) i szukamy postaci.
Najczęściej widywałem go gdzieś w centrum miasta, w zaznaczonym na biało obszarze. Polecam udać się do Obiego i zablokować Punishera stołami, w innym wypadku narazimy się na dłuższe szukanie go z RS'em.
Po zablokowaniu, bądź znalezieniu, rozmawiamy z NPC - Punisher każe nam unicestwić u niego RS.
Wbijamy więc czerwoną czaszkę, przeczekujemy pz (10 minut), znajdujemy go i płacimy 10 kcc (1 uc) za jej usunięcie. Osobiście miałem 100 sc w dłoni i nic więcej. Dostajemy od niego runkę (także do ręki, jeśli nie mamy plecaka), z którą wracamy do npc Quiver.Punisher: Yo Sir Mastah! Unicestwiam RS za [10kcc] jestes zainteresowany?
Sir Mastah: runa
Punisher: Myslisz, ze znam sie na runach? Kto Ci takich glupot naopowiadal?
Sir Mastah: quiver
Punisher: Aahhh.. posiadam jedna, pusta rune. Chetnie Ci ja dam, jednak najpierw musisz skorzystac z moich uslug i unicestwic Red Skulla! Inaczej nie mamy o czym rozmawiac.
Punisher: Czy chcesz unicestwic Red Skulla i tym samym zdobyc rune?!
Punisher: Gotowe!
Punisher: Wez rune i idz!
W przypadku, gdy napiszemy do NPC mając pz:
Na marginesie dodam, żeby podczas wykonywania jednak schować cały ekwipunek do depo, żeby przypadkiem nic nie stracić w razie śmierci. Polecam wykonywać misję w czasie, gdy na serwerze jest mało osób oraz znaleźć dobrą kryjówkę.Punisher: Musisz poczekac na znikniecie PZ-LOCK!
MISJA 4
Wracamy z runą do npc Quiver.
Quiver tym razem chce od nas fiolkę lawy - musimy odnaleźć npc Ganxale na wzgórzach COD. Płyniemy więc na COD z Ankaros (są oczywiście inne drogi).Sir Mastah: hi
Quiver: Udalo Ci sie zdobyc rune?
Sir Mastah: tak -> NPC zabiera nam runę z poprzedniej misji
Quiver: Wspaniale! Teraz potrzebuje niewielkiej butelki lawy! Niestety, lawa jest ciecza, ktora bardzo trudno przelac do jakiegos pojemnika. Wiem, ze Ganxale posiada probki lawy, jednak nie odda ich za darmo. Idz, zapytaj go o nia!
![]()
Schodzimy ze statku i kierujemy się na zachód.
Docieramy do rozstaju i wchodzimy na górę (schody na południu).
Następnie wchodzimy w teleport za domkiem z klapkami i pandemką.
Na odnalezionym obszarze kręci się Ganxale.
MISJA 5
Npc daje nam zadanie przyniesienia mu 100 Blood Herbów.
Wychodzimy więc teleportem z zachodniej strony wyspy (na powyższej mapce oznaczone literą W).Sir Mastah: hi
Ganxale: Hej Sir Mastah! Czy masz cos co by mnie interesowalo?
Sir Mastah: ty masz
Ganxale: Ja? A co ja niby mam miec takiego?!
Sir Mastah: lava
Ganxale: Niestety, nie posiadam juz lawy, ale moge Ci pomoc w jej zdobyciu, jednak musisz najpierw cos dla mnie zrobic! Zgadzasz sie?!
Ganxale: Interesuje sie biologia. Jesli przyniesiesz mi kilka gatunkow roslin i kilka cial zwierzat, pomoge Ci wtedy zdobyc lawe. Zacznijmy od prostego zadania. Potrzebuje kwiatu, zwanym Zielem Krwi, a mianowicie 100 sztuk tego pieknego kwiatu. A teraz ruszaj! Kolejne zadanie czeka!
Miejsce pierwsze Blood Herbów
Wracamy na kanion.
Tym razem, po zejściu ze statku, kierujemy się lewą stroną (przy ścianie góry) na północ. Docieramy w pewnym momencie do schowanej dziury.
Odkopujemy ją, zabijamy Giant Serpenta i zbieramy 61 ze 100 sztuk.
Miejsce drugie Blood Herbów
Płyniemy na Evul od Farguma.
Schodzimy ze statku i podążamy na wschód pod fortecę orków. Nie wchodzimy jednak, szybciej jest wyminąć zabudowania przechodząc nad nią.
Po wejściu na schody, zjeżdżamy drugim zjazdem (licząc od prawej) i docieramy wąską dróżką do 53 ze 100 Herbów (miejsce pierwsze i drugie dają oczywiście wystarczającą ilość do misji).
Miejsce trzecie
W razie gdyby dziwnym trafem ktoś zebrał część ziół przed nami. Wracamy na Bamboo i kierujemy się w stronę pustyni na City.
Przechodzimy ją, Amazonki i wchodzimy na schody. Kolejno, wychodzimy piętro wyżej (schody na wschodzie) i znajdujemy 14 ze 100 Herbów.
Po zdobyciu setki, wracamy do Ganxale.
Ganxale: Czesc Sir Mastah! Masz dla mnie 100 Ziol Krwi?
Ganxale: Swietnie. Slyszalem, ze kilka osob posiada cialo niebieskiego egzotycznego motyla. Nie wiem jak go mozna zdobyc, do tego musisz dojsc sam. Przynies mi go prosze!MISJA 6
Tym razem, zadanie jakie dostajemy od Ganxale to przyniesienie mu niebieskiego motyla - pojawia się na respawnie Behemothów na Evul, wypada z Tinów lub możemy go kupić od graczy.
Lista wszystkich potworów (niebieski motyl): http://www.armia.toproste.pl/potwory...xot&where=main.
Po zdobyciu motyla, odnosimy go npc Ganxale.
Ganxale: Witaj Sir Mastah! Zdobyles niebieskiego motyla?
Ganxale: Swietnie! Zdobadz dla mnie jeszcze cialo rozowego motyla. Slyszalem, ze Devil Atom go posiada. Musisz zdobyc ten przedmiot!MISJA 7
Następnie, musimy mu przynieść różowego motylka. Wypada także z Tinów i można kupić od graczy.
Lista wszystkich potworów (różowy motyl): http://www.armia.toproste.pl/potwory...exo&where=main.
Ganxale: Siema Sir Mastah! Zdobyles rozowego motyla?
Ganxale: Wspaniale! Moze i za wiele chce od Ciebie, ale prosze przynies mi jeszcze cialo motyla o barwie tak wyjatkowej, ze nie da sie tego opisac! Podobno ktos kiedys znalazl cialo tego motyla, gdzies na wielkiej pustyni, niedaleko przesmyku gorskiego, ktore laczy Volcano, Canyon i Ankaros. Powodzenia!MISJA 8
Następne zadanie to przyniesienie brązowego motylka (exotic butterfly). Respi się na Ankaros, wypada z Tinów, Minosa oraz Nightbane, bądź można kupić od graczy.
Ganxale: Siema Sir Mastah! Masz dla mnie cialo tego wyjatkowego motyla?
Ganxale: Super! Potrzebuje jeszcze swieze cialo skunksa, prosze przynies mi je! To juz ostatnia moja prosba, obiecuje! Ruszaj!MISJA 9
Kolejno, Ganxale chce ciało skunksa. Znajdziemy potwora obok depo, na południe od stoczni na COD. Zaznaczona jest droga od "rozstaju" z misji czwartej.
Po zabiciu, pakujemy zwłoki do plecaka i wracamy do Ganxale.
Ganxale: Hej Sir Mastah! Udalo Ci sie zdobyc swieze cialo skunksa?
Ganxale: Swietnie. To juz wszystko, nie potrzebuje juz niczego wiecej. Napisz ponownie, a powiem Ci, jak zdobyc lawe.
MISJA 10
Ostatnie zadanie to przyniesienie mu fiolki z lawą, którą otrzymamy po zabiciu Double w solo roomie.
Ganxale: Czesc Sir Mastah! W podziemiach ZOO, w miescie City of Dreams jest ukryte zejscie. Idz tam, koniecznie sam. Musisz zabic bestie, wtedy zdobedziesz fiolke lawy. Powodzenia!
Dodatkowo, rozmowa z NPC, gdy odebraliśmy misję (i także odebraliśmy misia pandę od Ganxale; to zupełnie inne zadanie):
Idziemy zatem do miasta COD, wejście do zoo znajdziemy na zachód od piramdy djina Andariego.Sir Mastah: hi
Ganxale: Siema Sir Mastah! Zalatwilismy juz wszystkie sprawy...
Płacimy Zoomanowi i schodzimy schodami (na południu obiektu).
Znajdujemy wybieg z tygrysami i niszczymy skrzynię obok nich (czymkolwiek klikamy prawym, np. używaną już heavy machete, silver wand czy jakiś miecz).
Złazimy już odkrytą kratką w dół, zabijamy Double w solo room'ie, odbieramy lawę i wracamy do npc Quiver na Can.
MISJA 11
Jesteśmy na Can u Quivera.
Jeśli przyjdziemy za mniej niż godzinę:Sir Mastah: hi
Quiver: Udalo Ci sie zdobyc lawe? To byl juz ostatni skladnik!?
Quiver: Nie jest tego wiele, ale moze uda sie zaczarowac rune. Wroc za godzine, runa do tego czasu powinna byc juz gotowa.
Jeśli przyjdziemy po godzinie:Sir Mastah: hi
Quiver: Jestes zbyt wczesnie! Runa jeszcze nie jest gotowa! Wroc za godzine!
Quiver: Udalo sie! Runa jest juz gotowa! Dam Ci rune, pod warunkiem, ze oddasz ja Rodowi i tylko jemu! Zgoda?
Quiver: Oto runa. Idz, daj ja Rodowi, ale pamietaj - nie wolno Ci jej uzyc! Nie dostaniesz kolejnej. Zegnam!
MISJA 12
Wracamy do npc Rodo - kontynuujemy wykonywanie misji.
Musimy się teraz udać do npc Robin z doliny lalek. Znajduje się on bardzo blisko Roda, na południowy zachód od niego (przy statku kościstego kapitana).Sir Mastah: hi
Rodo: Hej Sir Mastah! Masz dla mnie rune?!
Sir Mastah: tak -> NPC zabiera nam runę z poprzedniej misji
Rodo: Swietnie, teraz moja kolekcja jest pelna. Jednak mam jeszcze jedna prosbe. Gdybys chcial mi pomoc - przyjdz tu ponownie.
Rodo: Moglbys mi pomoc?
Rodo: Moj mlodszy brat, zaginal jakis czas temu. Podobno ktos widzial go, gdy wchodzil do starego labiryntu, znajdujacego sie pod Volcano. Do tej pory nie wrocil... Obawiam sie, ze moglo mu sie cos stac.
Rodo: Wspominal cos kiedys o jakims nowym labiryncie, niedawno odkrytym, rowniez pod Volcano, ale nie sadzilem, ze moglby pojsc tam! Slyszalem, ze czlowiek o imieniu Robin, pochodzacy z doliny lalek posiada mape labiryntu i moze Ci ja oddac zapewne za niewielka oplata. Gdy zdobedziesz juz mape, udaj sie do labiryntu i porozmawiaj z Vordorem. Ruszaj, pospiesz sie!
Musimy kupić od niego mapę za 500 cc.
Przed napisaniem hi/mapa/tak (nawet hi/mapa), npc Vordor nie ma czasu z nami rozmawiać, zaś odpowiada Rodo: Zdobadz mape labiryntu.Sir Mastah: hi
Sir Mastah: mapa
Robin Z Doliny Lalek: Posiadam mape labiryntu i moge Ci ja sprzedac za jedyne [500cc].
Robin Z Doliny Lalek: Prosze bardzo! Do widzenia!
Próba rozmowy z Vordorem przed rozpoczęciem tej misji (nawet mając mapę, np. zakupioną z innej postaci):
Po tym: Vordor puszcza dalej (do drugiego labiryntu na Volcano), zaś Rodo: Znajdz mojego brata!Sir Mastah: hi
Vordor: Witaj Sir Mastah! Nie mam czasu na rozmowe!
Pierwsza mapa, do wykonania zadania kosztuje 500 cc, natomiast każda kolejna już 5000 cc.
MISJA 13
Następna misja to wyprawa do labiryntów na Volcano. Płyniemy od Farguma na Soran, z Soran na Cyclopolis. Kierujemy się następnie na północ do npc Volcoo.
Po dopłynięciu na Volcano, kilka kroków niżej znajdujemy piramidę (wchodzimy na czubek, używamy exani tera), skąd po krótkiej rozmowie (hi/tak), Rabin teleportuje nas do labiryntu Orshabaali.
Początkowo opiszę, później już należy podążać za mapą. Kierujemy się w pierwszym labiryncie czarną linią, docieramy do czerwono-białego teleportu, który prowadzi nas wyłącznie DO zaznaczonego miejsca. Chcąc wrócić się z tamtej sekcji (z Vordorem), musimy wyjść kolorem niebieskim (przykładowo, gdy pójdziemy do npc bez mapy). Można oczywiście wejść w teleport po przeciwnej stronie niebieskiego rombu (niezaznaczony żadnym specjalnym wyróżnieniem) i trasę wyjściową potraktować jako wejściową, ale to droga dłuższa. Mówiąc prościej - zawsze podążamy kolorem czarnym, zaś chcąc wydostać się od npc, korzystamy z niebieskiej trasy wyjściowej.
Docieramy do npc Vordor, pokazujemy mu mapę (hi/tak/tak). Wchodzimy w teleport do drugiego labiryntu.
Wyjście znajduje się tuż obok miejsca, gdzie się pojawiamy. Niemniej jednak, nigdy nie chciało mi się do niego wracaćCo do powierzchni, spotkamy tutaj Ots Kingi, Flubbery, Mistic Scaraby, Dracule, Orshabaale, Monster Skeletony. Naszym celem są schody prowadzące do trzeciego labiryntu.
Tutaj znajdziemy już wszystkie mumie począwszy od Convertera do Glaciusa, jak i Urge, Undead Mastahy oraz Bally. W samym środku, w połowie drogi, musimy przejść także pseudospiralę z Ots Queen oraz Fire Woman. Docieramy do wajchy na samym końcu.
Pojawiamy się obok npc Aqar i rozmawiamy.
Aqar: Nie wierze! Czlowiek! Prosze, pomoz mi! Jestem uwieziony, nie potrafie stad wyjsc! Prosze, czy pomozesz mi?
Aqar: Dziekuje! Sam nie dasz rady! Udaj sie do mojego brata Roda, mieszka on w niewielkim domku na bagnach, obok miasta 'Capital City'. Powiedz mu, ze jestem tu uwieziony. On na pewno bedzie wiedzial co zrobic! Jeszcze raz dziekuje!
Następnie wracamy do npc Rodo, wyjściem w drugim labiryncie albo po prostu umieramy.
MISJA 14
Po rozmowie z Rodo otrzymujemy od niego runę Extemplo Exitus i wracamy do Aqara (przejście przez 3 labirynty).
Rodo: Hej Sir Mastah! Nareszcie jestes! Znalazles mojego brata?!
Rodo: Swietnie! Ale widze, ze nie wrocil z Toba. Czy cos sie stalo?
Rodo: Nie trzymaj mnie dluzej w niepewnosci, co sie stalo, mow szybko!
Sir Mastah: uwieziony
Rodo: Dobrze, ze zyje! Prosze, wez ta rune i wracaj szybko do mojego brata i prosze, wyciagnij go z tego! Licze na Ciebie, na pewno Ci sie uda!
Odpowiedź od Rodo na zapytanie, gdy zakończymy dialog powyżej:
Po dotarciu do Aqara i krótkiej rozmowie, każe nam użyć runy na mwallu, który blokuje drogę.Sir Mastah: hi
Rodo: Ratuj mojego brata!
Po użyciu runa nie zniknęła, natomiast magic wall już tak - ten pojawi się po restarcie.Sir Mastah: hi
Aqar: W koncu! Juz myslalem, ze nigdy nie wrocisz! No i co powiedzial moj brat? Czy dal Ci cos, co moze mi pomoc?
Aqar: Co to takiego?
Sir Mastah: runa
Aqar: Doskonale! Uzyj runy na magicznej scianie i miejmy nadzieje, ze to zadziala!
Konwersujemy jeszcze raz z Aqarem:
Po tej wymianie zdań można uzyskać dostęp do terenów Apo Volcano (za npc Burnin): https://forum.toproste.pl/showthread...39#post1226639Sir Mastah: hi
Aqar: Udalo sie! Dziekuje! Uratowales mi zycie. Jesli mozesz, wroc do Roda i powiedz mu, zejeszcze tu zostane jakis czas i niech sie nie martwi. Zanim jednak pojdziesz, musisz wiedziec, ze gdzies w tym labiryncie znajduje sie pewien potezny przedmiot, ktory na pewno by Ci sie przydal. Jest on jednak chroniony przez kreatury zyjace w tym labiryncie. Przedmiot ten, znajduje sie w pewnej sali, do ktorej mozna sie dostac tylko w jeden sposob - skladajac w ofierze Mlot Hefajstosa (Hammer of Hephaestus).
Aqar: Zapytaj mojego brata, on na pewno bedzie wiedzial jak zdobyc mlot. Powodzenia!
Wracamy do npc Rodo, chcąc kontynuować misję na Magic Axe.
MISJA 15
U npc Rodo:
Zgodnie z poleceniem idziemy do Soni, sprzedaje ona Hefajstos Hammer za 70 scarab coins. Posiadanie Hefajstos Hammer jest obligatoryjne do wykonania Magic Axe Quest, ale nie trzeba u niej go zakupić. Wypada on z Minosa, więc polecam pozyskanie go od graczy, po niższej cenie.Sir Mastah: hi
Rodo: Siema Sir Mastah! No i jak? Udalo sie uwolnic mojego brata?!
Rodo: Dziekuje Ci za pomoc! Tylko dlaczego nie ma go z Toba? Czyzby zamierzal tam jeszcze zostac?
Rodo: Ahh, od zawsze Aqar byl uparty i ciekawy swiata. No nic, mam nadzieje, ze tym razem nic mu sie nie stanie... Czy masz jeszcze jakas sprawe do mnie? Jesli tak, powiedz, o co chodzi..
Sir Mastah: mlot
Rodo: Slyszalem o tym mlocie. Podobno jest on bardzo potezny! Jednak zwykli smiertelnicy nie sa w stanie pojac jego mocy, a tym bardziej moc nim wladac. Jesli interesuje Cie, to podobno Sonia sprzedaje mlot za niewielka cene. Bo coz po nim ludziom, skoro nie potrafia sie nim poslugiwac. Zegnaj!
Teraz nie trzeba jej już odpisywać, można od razu iść na arenę (jeśli oczywiście mamy wspomniany młot).Sir Mastah: hi
Sir Mastah: mlot
Sonia: Moge Ci sprzedac Mlot Hefajstosa (Hammer of Hephaestus), za skromne 70 scarab coins. Nie wiem jednak po co Ci on i tak nie bedziesz potrafil go uzyc...
Sonia: Chociaz slyszalam, ze mozna go uzyc w inny sposob, skladajac go jako ofiare na oltarzu w labiryncie pod Volcano. Ale nie mam pojecia czemu mialoby to sluzyc. Dobrze, czy w takim razie chcesz go kupic?
FINAL ROOM
Po zdobyciu młotka, ostatnie co zostaje to iść do labiryntu czwartego (las) i dojść do areny. W lesie spotkamy Wise Men, Wardy, Pathfindery oraz króla Minotaurów.
Droga na arenę w lesie: po pojawieniu się obok Aqara idziemy przed siebie kolorem zielonym. Przechodzimy 2 teleporty, docieramy do rozstaju na kolor niebieski (Apo, Master, Double, Creator) bądź pozostanie przy poprzednim do Magic Axe.
Czerwonymi kropkami są zaznaczone teleporty, w które wchodzimy. Kierujemy się aż do skrzyżowania koloru zielonego (idąc nim dalej, docieramy do Minosa zaznaczonego ikoną minotaura oraz pomnika, którym możemy teleportować się na Can na Respy Eventowe) oraz żółtego - kontynuacja drogi do areny.
Dodatkowo, na fioletowo są zaznaczone zbroje potrzebne do zniszczenia do jednej z misji !quest (trzeba mieć Minosa obok siebie), a obok pomnika do teleportacji znajduje się posąg Minotaura do kliknięcia (inne zadanie).
Po dotarciu przed wejście na arenę z Magic Axe, należy pojedynczo położyć Hefajstos Hammer na kadzi, przez co zostaniemy przeniesieni do pokoju z dźwignią.
Jeśli chcemy bić samemu, to wystarczy za nią pociągnąć, ale jeśli z kimś, to należy poczekać aż druga osoba odda młot i obie postacie muszą ustawić się na wyznaczonych kratkach obok wajchy. Czyli każdy za siebie oddaje młotek na ofiarę (2 osoby - 2 Hefajstosy).
Widoczne teleporty wyprowadzą nas tuż przed arenę.
Jeśli wchodzi się samemu, to do zabicia jest Apocalypto, zaś w dwie osoby - Apocalypto oraz Glacius. Dodatkowo, podczas walki obijają nas Zombi.
Po zabiciu potwora (bądź potworów, jeśli weszliśmy we 2 osoby), wystarczy pociągnąć za dźwignię na arenie i zostajemy przeniesieni do pokoju z nagrodą. Przypominając, gdyby było niemożliwe kliknięcie wajchy ze względu na rzucone ognie, można wyczarować runę 'adito grav' (każdy oprócz rycerza) i nie czekać specjalnie.
![]()

Co do powierzchni, spotkamy tutaj Ots Kingi, Flubbery, Mistic Scaraby, Dracule, Orshabaale, Monster Skeletony. Naszym celem są schody prowadzące do trzeciego labiryntu.

Odpowiedź z Cytowaniem