ARMIA Podkarpacki OTS  

Wróć   ARMIA Podkarpacki OTS > Forum Wielotematyczne > Multimedia > Gry komputerowe i konsole

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 20-06-2017, 13:39   #1
Novi
Gaduła
 
Novi's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Olsztyn
Posty: 140
Mentioned: 0 Post(s)
Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !
Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !
Wyślij wiadomość poprzez Gadu Gadu do użytkownika Novi Send a message via Skype™ to Novi
Domyślnie LAPTOP + monitor

Mam pytanie, ostatnio stwierdziłem że ze swojego laptopa zrobię bazę PC Dokupilen do. Niego monitor i klawiaturę Ale mam problem. Po podłączeniu monitor sambdopasowal swoje rozdzielczosc. I tak ustawiłem Ale przykładowo na RL Tibii na samym laptopie mam około 150-170 fps i gra jest plynna. Jak połączyłem z monitorem fpsy spadły do 120-130 co nie jest tragedia Ale potrafią strasznie skakac. Potrafią spasc z 120 do 50 co powoduje krótkie Ale uciążliwe freezy. Jakiś sposób na to ? Czy Po prostu mój komputer który jest niezły nie radzi sobie z ta większa rozdzielczoscia m
__________________
Novi 1-...
Novi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-06-2017, 15:23   #2
Minek Drewno
Banned
 
Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: Glasgow
Posty: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!
Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!
Wyślij wiadomość poprzez Gadu Gadu do użytkownika Minek Drewno
Domyślnie

Mi się wydaje że może sobie nie radzić. Najlepiej wejdź w tibie, options, Graphics i pozmieniaj tak aż ci dopasuje i przestanie skakać
Minek Drewno jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-06-2017, 15:26   #3
Novi
Gaduła
 
Novi's Avatar
 
Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Olsztyn
Posty: 140
Mentioned: 0 Post(s)
Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !
Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !Novi to wzór do naśladowania !
Wyślij wiadomość poprzez Gadu Gadu do użytkownika Novi Send a message via Skype™ to Novi
Domyślnie

Cytat:
Napisał Minek Drewno Zobacz post
Mi się wydaje że może sobie nie radzić. Najlepiej wejdź w tibie, options, Graphics i pozmieniaj tak aż ci dopasuje i przestanie skakać
Teraz tibia optymalnie dopasowuje ustawienia graphics.
Ale coś spróbuje , jakieś inne pomysły ?
__________________
Novi 1-...
Novi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-06-2017, 15:38   #4
Minek Drewno
Banned
 
Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: Glasgow
Posty: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!
Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!Minek Drewno ma wspaniałą przeszłość!!!
Wyślij wiadomość poprzez Gadu Gadu do użytkownika Minek Drewno
Domyślnie

Jest kilka opcji.

- Edytować plik tibia.pic
- Grać na otcliencie.
- Zainstalować starszy sterownik od karty graficznej.

Daj znać pod tym tematem co pomogło. Na pewno komuś się przyda rozwiązanie tego problemu.
Minek Drewno jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-06-2017, 15:41   #5
Harakiri II
Skała
 
Harakiri II's Avatar
 
Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Włocławek
Posty: 172
Mentioned: 1 Post(s)
Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !
Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !Harakiri II to wzór do naśladowania !
Domyślnie

Cytat:
Napisał Minek Drewno Zobacz post
Jest kilka opcji.

- Edytować plik tibia.pic
- Grać na otcliencie.
- Zainstalować starszy sterownik od karty graficznej.

Daj znać pod tym tematem co pomogło. Na pewno komuś się przyda rozwiązanie tego problemu.
Co ty za głupoty opowiadasz... Takie rzeczy które wymieniles stosuje się to tibii poniżej 8.0, no ale cóż wiedzy się nie kupi za zł..

Novi zobacz ile procka ci zjada client i zmniejsz na najniższe, a jak nie pomoże to napisz pw
__________________
Destruction 1-...
Destruction Rook 1-...

Poradnik dla poczatkujacych
Moj Life
Harakiri II jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20-06-2017, 16:16   #6
Ero Senin
Guru!
 
Ero Senin's Avatar
 
Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Grodzisk Mazowiecki
Posty: 953
Mentioned: 2 Post(s)
Ero Senin to wzór do naśladowania !Ero Senin to wzór do naśladowania !Ero Senin to wzór do naśladowania !Ero Senin to wzór do naśladowania !Ero Senin to wzór do naśladowania !Ero Senin to wzór do naśladowania !Ero Senin to wzór do naśladowania !
Ero Senin to wzór do naśladowania !
Wyślij wiadomość poprzez Gadu Gadu do użytkownika Ero Senin Send a message via Skype™ to Ero Senin
Domyślnie

Wiadomka, że żeby wygenerować większą rozdzielczość to musisz używać większej ilości zasobów zresztą nie wiem w czym widzisz problem mając 120 fps.
Nie mam najmniejszego pojęcia czy to pomoże Ci chociaż trochę, ale:
- ustaw stały limit fps w opcjach tibii(60?), wtedy może mniej będziesz odczuwał skoki
- zobacz z jakiego silnika graficznego korzysta u Ciebie tibia(dx9/openGL) i przetestuj, który lepiej się u Ciebie sprawdza
- zobacz czy tibia zawsze rusza z dedykowanej karty graficznej(o ile takową posiadasz w laptopie)
więcej pomysłów na chwilę obecną nie mam : P
@edit
czasem można odczuwać denerwujące freezy grając na zasilaniu bateryjnym ze zmniejszoną w opcjach zasilania wydajnością procesora(%, mhz)
__________________

POLECAM KSIĄŻKĘ
Ero Senin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21-06-2017, 09:14   #7
Anonimowy
Łowca postów
 
Anonimowy's Avatar
 
Zarejestrowany: Jan 2012
Posty: 299
Mentioned: 1 Post(s)
Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !
Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !Anonimowy to wzór do naśladowania !
Domyślnie

Spróbuj ustawić "wysoka wydajność" w opcjach zasilania, u mnie pomogło
Anonimowy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
Nie możesz zamieszczać nowych tematów
Nie możesz dodawać postów
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Monitor Marti Sprzęt komputerowy i oprogramowanie 2 09-11-2012 14:46
Monitor Orlen Ochrona Pytania 5 08-04-2010 09:53
Monitor Sturnusek Sprzęt komputerowy i oprogramowanie 5 06-09-2009 01:16
Monitor Sasha Pytania 5 04-02-2009 23:52
Monitor -.- ~~~Shadows~~~ Pytania 2 08-01-2009 18:12


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:08.


Powered by: vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.