![]() |
|
Zarejestruj się | FAQ | Fanpage APO | Użytkownicy | Grupy towarzyskie | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 | |||||||||||||||||
Nowicjusz
![]() Zarejestrowany: Aug 2022
Miasto: Novigrad, Oxenfurt, Velen
Mentioned: 0 Post(s)
![]() |
![]() Witajcie Od początku września na naszym serwerze panuje fala oszustw na arenie Volcano. Na tej arenie jest brak ostrzeżenia o nie działaniu błogosławieństw w porównaniu do jednego z pomieszczeń w Quest Of The Nine. Przypuszczam, że @Voltan z @Mortiis zrobili mały f*ck-up z informacją na owej arenie wprowadzając w dniu 11-03-2020r Bless system. Aktualnie, to kwalifikuje się jako *wykorzystywanie błędów gry* Louisek celowo wprowadza graczy w błąd o tym, że tam działają blessy, aby ich okraść. Pisze PW wiadomości z postaci Louisek, Meyle. W pierwszych dniach szukał osób na metodę !quest, aby mu pomóc, później na Backpack zostawiony z kosztowną zawartością oraz na dobicie z miecza 5-10 razy do zadania z Quest of The Nine, gdzie tam takiego czegoś niema. Aktualnie ofiarami oszustw zostali Enytony, Xydros, Mainerek, First Black Dervil. Wzywam Administrację serwera @Mortiis, @Inquso , @Point , @Nedin , @Apendor , @Lirtes , która nie odpowiada na 4 zgłoszenia wysłane przez oszukanych oraz mnie na odpowiedź w ciągu 48 godzin od publikacji tego postu! Zgłoszenia wysłałem pierwsze [01-09-2022, 20:00],a ostatnie [03-09-2022, 12:53] Cytat:
Odnosząc się do powyższego postu dodaję, że mieliście interpretować regulamin, który tak zaostrzyliście, że szkoda słów, gdzie typ oszukuje przez 6 dzień podrząd. @enytony, @kubanczyk, @Domcio Old, @Old Domcio, @Plendil UWAGA Proszę Państwa. Mam nowe wiadomości, pod nickiem Louisek ukrywa się znany doppler Kosa Sorcerer, który jest znany z takich zachowań. #odpowiedzi do Was Nie wiem, tylko mu foto postaci strzeliłem, aby mieć do filmiku, bo z nagrania, to taka średniawa. Cytat:
Wszystko jest w logach serwera, co 5 minut jest zapis. Wystarczy, aby ktoś z accessem, to odczytał i skończy się pajacowanie. Cytat:
Napisz zgłoszenie, jeżeli sprawdzą i się nie potwierdzi, to dostaniesz nagrodę od GameMastera o treści *Oszukiwanie GMa* Cytat:
Cytat:
![]() Radzę się zapoznać z całym moim materiałem filmowym oraz treścią postu. Tam jest napisane, że starlight i inne amulety, błogosławieństwa nie są fizycznym przedmiotem. Tylko dopiskiem do stanu postaci. Jasno wyraziłem, że Qotn jest poprawione po wprowadzeniu Bless systemu. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zapytałeś się mnie ''co?", otóż chciałbym Ci przypomnieć i cofnąć się kilka lat wstecz, gdy pierwszym* użytkownikiem OTClienta był @KaZeK, i jego screen z gry postacią Tru latał po forum. Od tamtego czasu zaczęło się większe zainteresowanie owym Clientem, bo był dużo bardziej dopracowany niż zwykły klient Tibia 7.6. Wtedy podłapał temat Destruction/Skała*/Nedin. Zrobił kilka wersji Otclienta by Skała, ale do dzisiaj jest on nie dopracowany. Proponuję, aby Nedin* V8 dopracował do swojej wersji w której usunie bota i inne takie tam wspomagacze, a swoje wersje zostawił, jako pamiątke. W jego najnowszym cliencie mam taniec światła, we wcześniejszych wersjach problemy z chociażby załadowaniem pacc runki. Nie wspomnę o VIP listach itp. Mam skoki FPS w jego clientach, bo tak jak On radzi, a widziałeś pasek dolny, to jest na stałe do sieci podłączony laptop. Ustawiałem na max. 60FPS, ale to nic nie daje. Dodam CI, że takie coś ma nawet Zarex Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą. Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą. Da Ci brylanty i srebro, i złoto. Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi. Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi..." Ostatnio edytowane przez Gaunter o'Dim : 25-09-2022 o 06:57 |
|||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Średnio zaawansowany
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Potwierdzam, mnie również próbował oscamować na 2 postaciach, ale na szczęscie znam ten błąd.
P.S. Zarobas to tez jego char (1 screen z filmu) - mc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowicjusz
![]() Zarejestrowany: Jan 2022
Mentioned: 1 Post(s)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Dokładnie tak było i dalej jest. Prośba o pomoc w quescie, upewnianie w tym, żeby zakupić blessy i późniejsze morderstwo na arenie w celu kradzieży ekwipunku. Wykorzystywanie błędu gry, który polega na nie wyświetleniu informacji o tym, że blessy na tej arenie nie działają. Ile to będzie jeszcze trwało? Ilu ludzi okradnie zanim coś sie zmieni?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowicjusz
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Przykre i obrzydliwe, że ktoś tak bezczelnie wykorzystuje dobrą wolę graczy i okrada tych, którzy chcą mu dobrowolnie pomóc. Ja wiem, że to jest gra itd. ale za przysłowiowe 'parę złotych' się tak upodlić? ...
Z tego co słyszałem to parę osób przestało przez to grać, np. Xydros, który stracił (600uc w itemach i gbp nutek 16) Napisy powinny zostać poprawione w trybie natychmiastowym. Osobiście nie popieram takich zachowań. Tych którzy brali udział w tym procederze powinno się srogo ukarać, dla przykładu. Powód? Wykorzystywanie błędów gry, oszukiwanie innych graczy, działanie na szkodę serwera i coś by się pewnie jeszcze znalazło. Winni pewnie zdają sobie z tego sprawę skoro używali noob charów. ![]() Taki jest regulamin i należy go konsekwentnie egzekwować. Miejmy nadzieję, że temat nie zostanie "olany" i zamieciony pod dywan. Nie trzeba więcej dowodów, wszystko jest pięknie pokazane. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Średnio zaawansowany
![]() Zarejestrowany: Jul 2014
Miasto: Buuu?
Mentioned: 5 Post(s)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
To jest świadome wykorzystywanie błędów gry, tak samo było z areną na broszkę, tylko że tutaj ten dzban (Louisek) krzywdzi graczy którzy po takiej akcji na pewno przestaną grać, po czym tylko serwer na tym ucierpi. Dać delete gnojowi, może go to nauczy szacunku do innych ludzi.
Jeszcze tutaj napisze, że Louisek celowo buguje event pvp. Tak było w poniedziałek, tylko szkoda że kolega tego nie nagrał.
wszyscy kochamy azbesta :cc Kiedyś: Scimex Pall 1-1874 Teraz: Criceto 1-...(3113) Już po: Archlaner (Riceddi) 5230-5342 Ostatnio edytowane przez Pan Scimex : 07-09-2022 o 16:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Średnio zaawansowany
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Doświadczony gracz pewnie się na to nie nabierze (chociaż jak widać wyższe levele też się łapały). W każdym razie jest tam napisane, że żadne amulety nie działają (nie ma nic o blessach, nowi gracze zapewne nie znają SL), a luis jeszcze perfidnie upewnia się na priv czy na pewno masz amulet/perfa sugerując jakoby to działało normalnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||
Zaawansowany
![]() Zarejestrowany: Apr 2021
Mentioned: 21 Post(s)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Cytujac jednego z wybitnych postaci serwera:
"Zgłoszenia w ostatnim czasie stają się coraz bardziej absurdalne,[...] Dorośli jesteście, chyba.." ![]() Informacja jest tak przesadzona, ze dostalem laga wchodzac w przestrzen gdzie znajduje sie arena Volacano. POZDRAWIAM ![]() Cytat:
Ale do celu nie bede wszystkich cytowal bo zbyt duzo tego jest... Polecam zglosic sie do dzialu z bledami i czekac na poprawienie tekstu jaki sie wyswietla na ekranie po wejsciu w strefe areny. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co??? ------ [07/09/2022 18:14:34] Nedin -> Louisek was banished because of Destruktywne zachowanie. Koniec tematu.
![]() Ostatnio edytowane przez Schwaab : 07-09-2022 o 20:25 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowicjusz
![]() Zarejestrowany: Jan 2022
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Następny co czytać nie potrafi. Nie ma nic wspomniane o blessach... Jak byś zrozumiał co jest napisane na górze to byś nie napisał tak durnego komentarzu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowicjusz
![]() Zarejestrowany: Sep 2022
![]() |
![]()
No mnie w takim samym stylu załatwił Sir Fiszu,
![]() Wszedlem jeden hit i pa pa eq - pademonium armor, burning heart, softy winget helmet, ripper lance, elven legs. Taka przygoda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zaawansowany
![]() |
![]()
Typ jest bezkarny, bez sprawdzenia @Mortiis co tu się wyprawia na tym otsie, to nie ma sensu nic zgłaszać, administracja siedzi cicho, wszystko wyświetlają, 0 odpowiedzi, usuwają temat, ktoś jest umoczony po uszy na 100000000% tak jak było z jihadem i priv najazdami. Kumpel któregoś z gm, albo opłacona bezkarność? Ciekawe...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Sep 2022
Mentioned: 2 Post(s)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Nie będę się odnosić do każdego postu bo mi się nie chce i mam totalnie an to wyjebane, zacznijmy od tego że nie ma nagrań, ani nic że zabiłem takich graczy jak wymieniłeś na czarno pogrubionym kolorem, więc wyssać z palca możesz sobie wszsystko, kolejna sprawa jest taka że każdy na serverze wie dlaczego mnie nie lubicie, nie umiecie zachowywać się zgodnie z regulaminem to was zgłaszam, dostajecie bany i się na mnie uwzięliście, kółko wzajemnej adoracji które się skrzyknęło zeby kogoś pomówić i oczernić. Screeny które wrzucacie nie są dowodami, przecież ja takie screeny moge zrobić za chwile na każdego z was i też oczernie że oszukujecie, beka.
15:54 Na tej arenie nie dziala starlight ani inne standardowe amulety! Tak jak napisał @Schwaab , informacja wyskakuje taka że aż zacina clienta, więc tutaj nie ma żadnego wykorzystywania tym bardziej ukrywania błędu gry. Więc te pomówienia poparte jakimiś wycinkami rozmów, screenów które nie są dowodem możecie sobie wsadzić w buty... Zaznaczam że to jest pierwsza i ostatnia odpowiedz w tym temacie, dowody na swoją niewinność mam i przedstawię jeśli będzie trzeba administracji, wy możecie sobie dalej w kółeczku siedzieć i myśleć jak się pozbyć kogoś kto pilnuje regulaminu i porzadku na serverze, gdy nie ma GM'ów, żegnam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Średnio zaawansowany
![]() Cytat:
![]() Nowi gracze nie mają pojęcia czym jest starlight zapewne, opierają się głównie na blessach, a na screenach/filmach jest wyraźnie widać, jak pytasz czy na pewno mają amulet założony, sugerując jakoby to miało uchronić ich przed stratą ekwipunku. Cytat:
Jak dla mnie sprawa jest jasna - winny, wrzucić do wora, a wór do jeziora, pozdro ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Dec 2019
Mentioned: 7 Post(s)
![]() |
![]()
Louisek jest bezkarny. Informacja jest, ale nie jest informacja dodana o blessy.
Poniekąd z rozmów z nim wiadome było, że lubi grać nie czysto - oferował parchment - zwykły papier i pisał ludziom, że sprzedaje scrolla. Mam nadzieję, że Administracja ukróci w końcu jego złodziejskie poczynania i nagrodzi go odpowiednią karą z wglądem na kilka kont oraz życze poszkodowanym, że itemy wrócą do nich. Pozdrawiam. @Plendil Nie tylko Mortiis posiada możliwość sprawdzania eq i itemów znajdujących się na koncie. ![]() Ostatnio edytowane przez Szalomek : 07-09-2022 o 20:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
![]() |
![]()
Czarno na białym piszę, że na arenie nie działają żadne amulety itd.. Więc nie rozumiem tematu. Kosa sobie znalazł sposób na zarobek, więc niech korzysta. W czym ten problem? Osoba, która została w ten sposób oszukana jest sama sobie winna (taka prawda, przykro mi).
Ktoś zarabia, ktoś traci - zawsze tak było. Jeżeli coś zmieniać to tylko dopisek, że nie działają również błogosławieństwa i tyle. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Średnio zaawansowany
![]() Zarejestrowany: Apr 2007
Miasto: City
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Co Wy gadacie, że znalazł sposób na zarobek? Albo że komunikat wyskakuje tak dosadnie, że zacina klienta? Komunikat nie jest do końca precyzyjny i daje pole do oszustwa. Robicie z ofiar sprawców.
Ofiar OSZUSTWA. To co robi ten typ, to największe kurestwo. Pomijając, że niezgodne z regulaminem. Powinno się skończyć długim banem, jak nie delete. "19. Wszelkie czynności mogące naruszyć godność gracza lub ogólnie przyjęte zasady moralne są zakazane. 20. Celowe wprowadzanie w błąd jest zakazane." Jeżeli Administracji zależy jakkolwiek na utrzymaniu życia serwera, powinni zastosować zasadę zero litości. A tłumaczenie, że screena można spreparować? Albo że filmik jest z innego serwera? A może jeszcze ktoś powie, że ministrant, dobry chłopak, chodził do kościoła i mówił dzień dobry więc na pewno jest niewinny? Mnie ten typ też próbował dokładnie w ten sam sposób zescamować. Tłumacząc, że na arenie nie działają starlight i standardowe amulety, ale perfect jest nowy więc działa i mam śmiało wbijać. Dodatkowo preparował opis misji quest, czyli wprost mnie oszukiwał i proponował dużą kasę za pomoc (która i tak by wróciła, wraz z wypadającym BP). Jestem za całkowitym eliminowaniem takich graczy z gry, albo nie będzie kompletnie sensu tu zaglądać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Nabijacz postów
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Toruń
Mentioned: 4 Post(s)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
No i gitara, louis myslal ze jest bezkarny, sprzedawal kazdego jak sie da, az tu nagle wykonczyla go wlasna bron. Hmm louis pamietasz te twoje teksty typu 'udowodnij' albo 'odpoczniesz troche od gry' no to w sumie sie sprawdzilo, zostalo udowodnione i sobie odpoczniesz
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Średnio zaawansowany
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
https://imgur.com/a/enTWBRk
W temacie to jasne jest, że zachowanie kolesia to jawne *restwo, ale to już wynosi się z domu z wychowaniem. Śmieszne jest to, że typ lata na kolejnym charze i w sumie po sprawie. Robi to samo, a nawet zacznie bardziej kombinować. To może jakiś specjalny temat na Kosę / Louisa / Proelomelofajtera MMA z polnej / Ziomeczka z Żoliborza? |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Polak, TOP1 w ca?ej Tibii - delete | dziq76pl | O wszystkim i o niczym | 22 | 04-08-2013 01:54 |
ManiaQ >>LVL>>>TOP1? | Clue | O wszystkim i o niczym | 3 | 20-05-2008 08:53 |